Le redki ljudje imajo srečo, da v življenju počnejo tisto, v čemer najbolj uživajo. Sam se štejem med njih, saj mi gore resnično pomenijo veliko.
Ko sem na vodniških turah se nikoli ne počutim, kot bi bil v službi, saj sem v okolju, ki ga imam rad in kjer se počutim domače. Vodenje mi ne predstavlja dela, ampak je to svojevrsten izziv. Na vodniških turah veliko ljudem uresničimo skrite želje, za nekatere celo že sanje.
Veselje gostov, ko naredijo nekaj, kar se jim je do takrat zdelo nemogoče pa je nalezljivo, ravno tako kot moja dobra volja.
Pridite na turo z menoj, izpolnite si sanje in v hribih medtem predvsem uživajte.
[vc_member name=”Mitja Šorn” role=”” img=”http://www.obris.si/wp-content/uploads/2014/12/unnamed5.jpg” facebook=”” twitter=”” linkedin=”” email=”” link=””] [/vc_member]

Novo v letošnji sezoni

Vsako soboto od 3.1.2015 dalje se bomo podali na turni smuk. Izbirali bomo ture z višinsko razliko med 1000 do 1500 metri. Za ceno 50€ dobite turo v najboljših razmerah ta vikend, brez da bi vam bilo potrebno razmišljati kam boste šli. Poskrbljeno bo za odlično družbo in strokovno vodenje, poleg tega bomo skrbeli tudi za ogljični odtis in se bomo na turo peljali v čimmanj avtomobilih.

V kolikor nimate lavinske opreme si jo na ta dan lahko izposodite za simboličnih 5€ za komplet. Med samimi turami pa računajte tudi na kakšen nasvet glede tehnike vzpenjanja in smučanja ter če bodo želje tudi na kakšen poučen postanek namenjen varnosti pred plazovi.

Oprema za turo: smuči, vezi, kože, palice, srenači, smučarska čelada- priporočena, cepin in dereze, primerna oblačila, malica in pijača.

unnamed

Slovenija ponuja ogromno možnosti za turno smučanje. Letos sem pripravil 2 programa, ki sta prilagojena vašemu smučarskemu znanju in sposobnostim.

Kot izhodišče nam bo služila Kranjska Gora, od koder se bomo podajali na dnevne ture.

 

Lažji program:

Ta program sestavljalo ture z 600-1000 metriv višinske razlike. Smučanje ne spada med strmejše, ture v tem programu pa so ene izmed bolj klasičnih.

Primeri tur: Dovška Baba, Vošca, Triangel, Rodica, Nad Šitom glava, Višarje, Klek…

Cena 450€, vključuje vodenje, prevoze in 4 polpenzione v Kranjski Gori

Termini: 14-18.1.2015, 11-15.2.2015 in 11-15.3.2015

Težji program:

Ta program sestavljajo ture z 1000 do 1500 metriv višinske razlike. Tudi te ture spadajo med najbolj klasične turne smuke pri nas.

Primeri tur: Kredarica, Pod Kriško steno, Kotovo sedlo, Mojstrovka, Begunjščica, Stol…

Cena 500€, vključuje vodenje, prevoze in 4 polpenzione v Kranjski Gori.

Termini: 22-26.1.2014, 19-23.2.2014 in 19-23.3.2014.

Za izvedbo programa morajo biti prijavljeni najmanj 4 udeleženci. Program se lahko spremni v odvisnosti od snežnih razmer.

Varnejše prečenje Julijcev na smučeh

 

unnamed1

Triglavska magistrala z gorskim vodnikom

Triglavska magistrala je slovenska varianta znamenitega Haute Routa. Gre za prečenje julijskih alp od Vogla pa do Krme(Vrat). Ponudi vam tri dni uživaškega smučanja v pozimi precej neobljudenih koncih naših gora.

Program ture:

1 dan: Vzpon na Vogel z žičnico, spust do planine Zadnji Vogel in prečenje do Doma na Komni. Tura traja 5-7 ur

2 dan: Dom na Komni- Kal- Lopučnica- Koča pri sedmerih triglavskih jezerih- Zasavska koča na Prehodavcih(spanje v zimski sobi). Tura traja 7-9 ur.

3 dan: Prehodavci- Kanjavec-Velo polje- Kredarica- Krma- (Za Cmirom- če so razmere ugodne) Tura traja 7-9 ur.

Cena 160€ vključuje vodenje in stroške vodnika. Dodatni stroški: Žičnica na Vogel(10€), polpenzion Komna(28€ s planinsko izkaznico, 33€ brez nje).

Termin 20-22.3.2015

Kontakt: obrisi14@gmail.com

 

Tečaj turne smuke za večjo varnost

 

unnamed6

Namen tečaja je učenje tehnike turnega smučanja, spoznavanje opreme, spoznavanje z nevarnostmi v gorah, z modernimi metodami orientacije in prav tako teoretičnim znanjem. Tečaj je primeren za turno smučarske začetnike in tudi izkušene alpske smučarje po smučanju izven urejenih smučiš in gibanju v gorah v zimskih razmerah.

Lokacija: Vršič

Datum: 24 in 25.1. 2015

 1. Osnovni turnosmučarski tečaj
  – Oprema za turno smuko, nastavitve, značilnosti in uporaba
  – Sneg in njegove značilnosti, preobrazba snežne odeje, plazovi
  – Načrtovanje tur in obvladovanje tveganja. Ukrepi ob nesreči
  – Analiza snežne odeje, preskus tveganja, postopek reševanja zasutega.
  – Tehnika hoje, vzpenjanja, obratov, izbira smučine, smeri vzpona na odprtem, lahkem do srednje težkem terenu
  – Strategija vzpenjanja in smučanja. Skupinska dinamika
  – Praktične vaje na okoliških strminah.

Pogoji: Izkušnje s smučanjem, dobro znanje smučanja po različnih terenih,   Dobra fizična kondicija – do 4 ure hoje. Lastna  osnovna turnosmučarska oprema (smuči, palice,  kože, čevlji)

Cena:   150 EUR na osebo  (od 4-6 udeležencev)
180 EUR na osebo (od 2-3 udeležencev)
Vključuje: Pripravo, organizacijo, strokovno vodenje in inštrukcije gorskega vodnika,  strokovna predavanja, demonstracije,  izposojo opreme.

Ne vključuje zavarovanja,prenočišča, malice in pijače.

kontakt.  obrisi14@gmail.com