KRPLJANJE NA POKLJUKI

Krpljanje

Je ena izmed lepših oblik sprostitve v zimskem času in nam ponuja brezskrbno pohajkovanje po neskončnih brezpotjih zasneženih površin. Primerno je za vso družino, kajti vsak lahko hitro osvoji tehniko hoje, ki se bistveno ne razlikuje od normalne, le še palice potrebujemo.Omogoča nam sprehod v visokogorja tudi v zimskem času, če smo pravilno opremljeni. Krpljanje je lahko zelo zabavno! Raziskovanje okolice med pohodom s krpljami po zasneženi Pokljuki ponuja uživanje in sprostitev in je zaradi konfiguracije terena, ki ni prestrm ter plazovit, med bolj primernimi v Sloveniji. Uporaba krpelj je enostavna ,primerna obutev so planinski ali drugi zimski čevlji.

krpljanje-pokljuka1

Cenik izposoje krpelj:

  • 2 uri / z vodnikom 25 eur-min 5 oseb
  • 4-5 ur / z vodnikom 40 eur – min 5 oseb
  • najem krpelj:  10 eur-4 ure,   12 eur-cel dan
  • najem bakelj – 10 eur na osebo

krpljanje-pokljuka2

IZLETI

Pokljuka je z gozdom pokrita visoka kraška planota v Julijskih Alpah. Je največja zaokrožena gozdna površina v Triglavskem narodnem parku. Dolga je 20 km in skoraj toliko tudi široka.
Razgibano površje skritih brezen, zaraščenih kont in vrtač in dolinic je ostanek delovanja pokljuškega ledenika. Za njim so ostala pokljuška barja in zamočvirjene, težko prehodne gozdne površine. Barja spadajo med najjužnejša visoka barja v Evropi.

Izleti bodo potekali izpred hotela Jelka na Pokljuki, lokacije izletov bodo določene glede na snežne razmere ter na pripravljenost oziroma želje skupine.