SERVIS SMUČI

Za vas smo pripravili video, kako pravilno pripraviti tekmovalne smuči. Prijeten ogled:

Movie by Tjeerd Venstra

Nudimo vam servis smuči servisiranje snežnih desk, smuči za alpsko in turno smuko vseh znamk!

Smo ekipa,ki ima za seboj ogromno izkušenj na področju servisiranja in montiranja vseh tipov vezi in smuči, ki smo si jih nabrali z 20 letnim delom v podjetju Elan, kateremu gre zahvala za vse znanje in izkušnje. To je naše zagotovilo, da smo res strokovnjaki na tem področju.

Naš servis vam zagotavlja najboljšo možno pripravo smuči, kar nam omogoča naše široko poznavanje smuči, njihovo sestavo in izdelavo ter na koncu samo uporabnost le teh. To znanje smo si izbrusili na vseh testiranjih smuči v preteklih letih, kjer smo poleg domačega izdelovalca smuči, imeli tudi možnost preizkušati druge znamke in z tem razširiti poznavanje različnih znamk ter tipov smuči. Poleg rekreativne priprave smuči, pa vam ponujamo tudi Tekmovalno pripravo smuči, kjer vam ob strukturi, ki je primerna letnemu času, ter prilagojenemu napetju robnikov, dodamo tudi tekmovalne voske, ter končne maže. Prav tako nudimo servis smučarskim klubom, oziroma staršem, ki imajo otroke v smučarskih klubih. Za ta namen imamo pripravljen Klubski cenik, ki vam ga pošljemo ob zanimanju za servisiranje in je cenovno prilagojen klubom.

V sezoni 17/18 vam servis Obris pripravlja kup novosti, prva je že aktualna, in sicer ukinitev sprejemnih mest. Še posebej pa se veselimo modernizacije strojev ter nove zasnove na področju mobilnega udejstvovanja, ter približivanja strankam na terenu in prenašanja znanja na naših seminarjih o pripravi smuči.

NASVETI ZA PRIPRAVO SMUČI

Vsak navdušen smučar, ki to počne malo bolj pogosto, se včasih začne spraševat, kdaj so njegove smuči potrebne servisiranja, kakšen servis bo potreben in koliko bo cena tega servisa!

Na to, pa vpliva več faktorjev. Eno so snežni pogoji, ki vladajo v določeni zimi, torej zima z umetnim snegom, mrzlim zrakom in ledenimi zaplatami, vsekakor vpliva na to, da boste smuči prej nesli brusit v servis, ker se bodo vaši robniki kar hitro izrabili. Obratni efekt pa se zgodi v zimi, ki je bogata z naravnim snegom in ne preveč nizkimi temperaturami, takrat nekateri uporabijo servis samo enkrat v sezoni, ponavadi pred sezono.

Tretji faktor, ki vpliva na ostrino robnikov, pa je tudi samo smučarsko znanje. Torej smučarji, ki se vozijo precej bolj po robnikih smuči, lahko obdržijo ostrino robov boljšo dlje časa, kot tisti, ki večino časa bolj oddrsavajo na smučeh.

Servis smučiVsekakor pa je tudi zelo pomembna sama priprava smuči, znanje serviserja, kvaliteta strojev, ki jo določen servis ponuja. Zelo pomembna stvar pri tem pa je vsekakor pravilna priprava drsne ploskve, ravnanje in struktura, ki nam nato omogoči natančno obdelavo-napetje robnikov spodaj, kar je celo bolj pomembno, kot sam stranski kot robnika. Ta je lahko potem le -1 stopinjo, pa bodo smuči odlično prijele in zavile. Zaradi tega je včasih veliko bolje plačati kompletni servis smuči, kot se posluževati hitrih servisov, kjer se smuči brusijo samo pri straneh in s tem ne dobite pravilne priprave, samo malo ostrine, ki potem ne traja dolgo.

Za dobro pripravo različnih tipov in znamk smuči je potrebno poznavanje tehnologije vseh teh smuči, kajti te se med seboj vsekakor razlikujejo in s tem, mora biti priprava prilagojena za vsako posebej. Če se tega ne upošteva ali ne pozna, bodo smuči lahko šle po svoje in ne po željah smučarja.

Vsekakor je zaželjen tudi napotek smučarja serviserju o njegovem znanju in pričakovanju, ki ga ta ima pri samem smučanju.

PRIPOROČILO:

  • Kompletni servis smuči po 4 do 5 dneh smučanja
  • Mazanje smuči po dveh smučarskih dneh
  • Pravilno shranjevanje smuči-po smučanju moramo smuči postaviti v ogrevan prostor

 

Trgovsko Poslovni Center Lesce

 

Blejska Dobrava 113

ODPIRALNI ČAS:

PO DOGOVORU!

.

 

OBRIS servis in prodaja smuči