TURNO SMUČANJE

Običajno je tako, da ko enkrat stopiš na smuči na katere so nalepljene kože, ko osvojiš prvi vrh in ga nato še uspešno presmučaš, se rodi ljubezen, ki se ji reče – turna smuka.
Je ena najlepših oblik odkrivanja gorskega sveta, v razmerah, ki jih ob planinarjenju izven zimske sezone,človek ne vidi. Lahkotnost in hitrost z katero premagujemo relativno velike razdalje v čudovitih brezpotjih gorskega sveta, človeka očisti in napolni z energijo, ki se potem zaključi z smučanjem po celcu ali gozdu, ki pride kot nagrada za trud, ki smo ga vložili, pri hoji na vrh.

Turna smuka pa v zadnjih letih doživlja prav poseben razcvet, za kar so poskrbeli tudi sami proizvajalci smučarske opreme, ki v želji ponuditi uporabnikom kar najboljšo in najbolj inovativno opremo, potiskajo naprej z razvojem eden drugega in z tem skrbijo, da so smuči in vezi za ta namen vedno boljše, lažje in varnejše. Če so bili včasih turni smučarji, le mala skupinica posameznikov, ki so za svoje smučarske užitke še nosili smuči na vrh gore, pa se danes ta slika povsem obrača. Smučarska industrija namreč nezadržno širi in prilagaja opremo Turnim smučarjem, ali še bolje povedano! Oprema, ki nam jo ponujajo, je mešanica smučarskih zvrsti Prostega in Turnega smučanja. Smuči se gledano na obliko vse širše in lažje, sama oblika, pa že zelo spominja na smuči za vodno smučanje.

Prav posebna zgodba, pa so postale vezi,pri katerih je revolucijo z svojim novim zagonom povzročil Dynafit, katerega sedaj vsi posnemajo, oziroma razvijajo vsak svojo različico okovja.
Tudi sami čevlji za turno smuko, so postali izjemno lahki in hkrati zelo dobri-trdi za smučanje, kar pa je odlična kombinacija za samega uporabnika, ki želi imeti vse te lastnosti na enem paru čevljev. Prav ta razvoj in popularnost turnega smučanja, pa daje občutek, da je ljudi, ki bi smučali samo po urejenih pistah vedno manj.

turna-smuka-pancar

V ta namen smo vam pripravili veliko število možnosti, kam in kako, se lahko podate na turni smuk. Če ste začetnik, vam ponudimo začetne tečaje, kjer boste spoznali uporabo opreme ,osnove hoje in smučanja na terenih zunaj smučišč in pa tudi načrtovanje samih tur, glede na znanje in vašo pripravljenost. Tukaj seveda spada zraven tudi spoznavanje najbolj primernih terenov v naših gorah in okolici, glede na razmere in poznavanje terenov, kjer smo seveda pravi specialisti. Prav tako, pa vam odkrijemo, nove poti in možnosti odkrivanja skritih terenov, kjer še niste bili. Tu boste prišli na svoj račun Turni smučarji, ki že imate nekaj kilometrine za seboj, pa si želite razširiti svoje poznavanje terenov.  Vodnika je možno najeti tudi individualno po dogovoru.

Naše osnovno področje kjer smo najbolj domači, so Karavanke in Julijci in pa Koroški del Avstrijskih alp, kjer imamo res široko poznavanje področij in razmer. Prav tako, pa bomo občasno organizirali izlete v različne dele Evrope in drugod, kjer je smuka zanimiva. Te lokacije bodo sproti objavljene na naši spletni strani.

CENA DNEVNEGA VODENJA JE : 65 eur na osebo v Sloveniji, ter 80 eur v Avstrijo ter Italijo. Minimum prijavljenih oseb za vodenje v tujino je 4. Nad 5 oseb je cena 10% nižja.

-Vodenje na lokacije v Sloveniji izvajamo tudi individualno.

+ Prevozi na lokacijo so možni v lastni režiji ali z organiziranim prevozom.
+ Organiziran prevoz z naše strani, se obračuna ločeno in je odvisen od lokacije turnega smuka, ter števila prijavljenih oseb.

LOKACIJE TURNEGA SMUČANJA

(klikni na posamezno sliko za prikaz brošure – vodnika)

 

avstrija-turno-smucanje

pokljuka-turno-smucanje